Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι ο απόλυτος πολυνίκης στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καθώς στην πλούσια τροπαιοθήκη του υπάρχουν 44 Πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα Ελλάδος, και 4 Super Cup σε 94 χρόνια. Ελάχιστοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν τόσα τρόπαια, και η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς φιγουράρει με περηφάνεια στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σ’ αυτόν τον τομέα.

Εκτός βέβαια των στρατηγικών επιλογών, των σωστών επενδύσεων σε έμψυχο δυναμικό, αλλά και της ποιότητας των εκάστοτε τεχνικών επιτελειών και παικτών που πέρασαν από την ομάδα του Πειραιά, ο ΟΣΦΠ χρωστάει ένα τεράστιο μέρος της εθνικής και ευρωπαϊκής εξαιρετικής πορείας του, τόσο στον κόσμο όσο και στην καυτή του έδρα, το στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Η 25η Μαΐου του 1997 ήταν ημερομηνία ορόσημο. Ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο του παιχνίδι στο παλιό στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, επικρατώντας της Καβάλας με το θεαματικό 6 – 0. Στις 30 Μαΐου του 2003, κατεδαφίζεται το τελευταίο κομμάτι του ιστορικού γηπέδου, η περίφημη ΘΥΡΑ 7. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα πραγματικό κατασκευαστικό θαύμα. Σε μόλις 428 μέρες κατασκευάζεται το υπερσύγχρονο στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, στα θεμέλια του παλιού. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό στολίδι, ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο με συνολική χωρητικότητα 32.115 θέσεων. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η λειτουργικότητά του το κατατάσσουν στα καλύτερα και πιο σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης. Το πρώτο επίσημο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ομάδας έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2004. Για την ιστορία, ο ΟΣΦΠ κέρδισε εύκολα την Καλλιθέα με σκορ 2 – 1.

Πρόκειται για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με διαστάσεις 120 x 80μ. Διαθέτει 20 υπερσύγχρονες και καλωδιωμένες θέσεις για μετάδοσεις και 244 δημοσιογραφικά θεωρεία. Να σημειωθεί πως το 2016 τοποθετήθηκε στο γήπεδο χλοοτάπητας κορυφαίας ποιότητας και επιπέδου Premier League, αξίας 500.000 ευρώ.

Το στάδιο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της UEFA, κατέχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά ως η πιο καυτή έδρα της Ευρώπης με συνολικά 151 νίκες, 16 ισοπαλίες, και 9 ήττες στο πρωτάθλημα.