Το ποδόσφαιρο αδιαμφισβήτητα είναι ο βασιλιάς των σπορ κι αυτό φαίνεται από τα τεράστια ποσά που επενδύονται και δαπανώνται κάθε χρόνο σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα που καθηλώνει εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές και τηλεθεατές σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Η μεγάλη ένταση, οι ανατροπές, το απίστευτο θέαμα συναρπάζουν τα πλήθη όπως κάνουν και τα River belle Kαζίνο παιχνίδια με τα φανταστικά γραφικά τους και τα απίστευτα χρηματικά έπαθλα.

Το ποδόσφαιρο πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το… 1899

Ο τεράστιος ελληνικός θρίαμβος με την κατάκτηση του EURO το 2004 αποτέλεσε την αποκορύφωση μιας ιστορίας αγάπης, εντάσεων κι ανατροπών που πρωτοεμφανίστηκε επίσημα στην Ελλάδα το 1899.

Συγκεκριμένα, τέλη του 19ου και αρχές του 20ού αιώνα το ποδόσφαιρο άρχισε να κάνει τα πρώτα του επίσημα βήματα σε γήπεδα-αλάνες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, αλλά και στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, κυρίως σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Η πρώτη επίσημη προκήρυξη ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα έγινε από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ στις 12.01.1899. Οι πρώτες επίσημα καταγεγραμμένες ελληνικές ομάδες είναι οι εξής: Πανελλήνιος (Αθήνα), Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος (Αθήνα), Πειραϊκός Σύνδεσμος (Πειραιάς), Πέρα Κλουμπ (Κωνσταντινούπολη), Απόλλωνας (Σμύρνη) και Πανιώνιος (Σμύρνη). Το πρώτο επίσημο ελληνικό πρωτάθλημα διοργανώθηκε από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ το 1906 κι η πρώτη ελληνική ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο Εθνικός Γ.Σ.

Εκεί που το ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε να ανθίζει, δυστυχώς οι Βαλκανικοί Πόλεμοι οδήγησαν στη διακοπή του για μία ολόκληρη δεκαετία. Συγκεκριμένα, σταμάτησε κάθε επίσημη ποδοσφαιρική δραστηριότητα μεταξύ 1910 – 1920. Με το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων, όπου ο ελληνικός στρατός θριάμβευσε και προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος μεγάλα μέρη της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε να ανθίζει και πάλι.

Μεταξύ 1923 – 1926 ιδρύθηκαν και οι μεγάλες αθηναϊκές ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός το 1923, η ΑΕΚ το 1924 κι ο Ολυμπιακός το 1925. Το 1926 ήταν έτος σταθμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ιδρύθηκε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).

Έκτοτε, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γνωρίσει πολλές εποχές δόξας και ευρωπαϊκών διακρίσεων.